Om oss

Bageri1 är ett litet bageri som ligger strax utanför Alingsås.
Vi bakar på beställning och gör allt själva från grunden med mycket kärlek och omtanke.

Tillverkningen

Så långt det går försöker vi att använda närproducerade råvaror och utnyttjar det som finns tillgängligt för säsongen.
Större delen utav det mjöl som vi använder i vår tillverkning är ekologisk, KRAV-märkt och kommer från gårdar runt om i Västra Götaland.
All honung som används kommer från Alingsås och mycket utav den frukt och bär som ibland används plockas i närområdet.
Vi använder enbart äkta svenskt smör i allt vi bakar och alla andra mejeri produkter har alltid svenskt ursprung.

Lokalen där tillverkningen sker är livsmedels godkänd och vi strävar efter att hålla en så låg klimatpåverkan som möjligt.

Emma

Jag som sköter tillverkningen heter Emma.

Att baka har alltid varit mitt stora intresse och något som jag gjort så länge jag kan minnas. Men det var först när jag gjorde min prao i årskurs 5 på ett utav Alingsås alla bagerier som jag insåg att det är det här som jag verkligen ville arbeta med i framtiden.

Min grundläggande utbildning fick jag på Ester Mosessons gymnasium i Göteborg och därefter gick jag en vidareutbildning i Kristianstad där jag tog mitt gesällbrev.

I min utbildning förekom det mycket praktik och min allra första gjorde jag hos Bertil på Ekstedts bageri här i Alingsås.
Bertil är en fantastisk man och den absolut bästa mentorn som har lärt mig så otroligt mycket.
Efter mina veckor hos Bertil ville jag inte tillbaka till skolan, det var ju i ett bageri jag skulle vara!

Trots det så gick jag klart min utbildning men tillbringade under tiden många eftermiddagar och lov-dagar i bageriet hos Bertil.

När studierna var klara fick jag till min stora lycka anställning hos Bertil och Eksteds bageri var ett ställe där jag alltid var välkommen tillbaka till efter jag provat vingarna på annat håll ibland.

Våren 2011 fick jag ett erbjudande om ett jobb som bageri i Stockholm.
Det jobbet blev inte riktigt som jag tänkt mig då jag längtade hem alldeles för mycket.
Men det fanns ändå en mening med Stockholm… Här träffade jag en kille som snällt erbjöd sig att visa mig runt i den stora staden.
-Den killen är idag min man.

Drömmen och lyckan

Min stora dröm har alltid varit att starta ett eget bageri!
Så när vi flyttade till vårat hus i Hästeryd, strax utanför Alingsås, så bestämde vi oss för att förverkliga den drömmen.
Sommaren 2015 började vi äntligen bygga på vårat lilla bageri. I December 2016 stod det äntligen klart och vi kunde köra igång.
Det är en ENORM lycka att att äntligen kunna gå ut i mitt helt egna bageri och göra det som jag älskar.

Vårat mål är att erbjuda bageri och konditori produkter av högsta kvalité, tillverkade från grunden med mycket omtanke och massor utav kärlek.